lördag 7 augusti 2010

Vad är det för galet med verkligheten?

För lite mer än en vecka sedan provred jag (och medryttaren / framtida delägaren) den f d hopphästen jag nämnde i förra inlägget. Jag tyckte han gav mig en väldigt bra känsla i sadeln och blev nog lite förtjust. Medryttaren var inte riktigt lika entusiastisk. :)

Medryttaren filmade lite med sin mobilkamera, och nu är jag hemkommen från semestern på Österlen - vad är då det mest logiska att göra efter att 2 maskiner tvätt är klara? Jo, ladda upp filmen för att kunna visa sina vänner på nätet. Men vad är det för fel på verkligheten?! Rider jag så där?! Var hästen så lång? Och låg? Jag som tyckte vi blev ett. :o

Instruktionsvideo för lång och låg?

Nåja, känslan var god i a f och i morgon ska jag ringa och se om han finns kvar öht. Vi ska prova två nya hästar i morgon, ett tioårigt sto i Perstorp och en 18-årig läromästare som står där Ralph står (dressyrspecialisten.se). Hästen heter Clinton och ligger under M-nivå under Hästar till salu, för den som vill titta.

5 kommentarer:

Linda sa...

Jag gillade den, ser "gungig" ut i kroppen, svingandes och ser fräsh ut.

Anonym sa...

Jag tyckte att Pavarotti såg omusklad ut. Inte riktigt arbetat i rätt form? Ingen häst jag skulle köpa.

Anonym sa...

Så här tycker jag: om du trivs på ryggen på hästen och den känns känslig utan att vara laddad/nervös, känns rörlig osv, så är det där med lång och låg vid första uppsittningen absolut inget problem.

Om du dessutom känner dig allmänt trygg på hästen, orädd, galopperar första gången osv, så är det en väldigt stor enorm jättefördel.

Många trygga hästar är ju för lugna, för orörliga, för tråkiga. Den här verkar inte alls sådan. Hur ofta är samma häst både känslig och rörlig nog, och samtidigt trygg nog?

/Petrus, som är van att känna sig lite rädd och osäker i sadeln

Anonym sa...

Jag tycker oxå man ska köpa den häst man känner sig trygg på, där det känns roligt att rida. Tant kan ju oxå bli lite lång & seg med nya ryttare men det betyder inte att jag får upp sprutten på henne för det -jag som känner henne. Dvs det kan du ju alltid spänna bågen för senare. Att bero på dressyrspecialisten så kommer Calle häst därifrån, lättklasshästar, Talangfull valack e Solos Lantudius. :)

/Darbhanga

Anonym sa...

Du... den däringa Clinton ser rätt najs ut... ;)
// Emily