tisdag 24 augusti 2010

Framtida karriärmöjligheter

Nu har Ellenbebisen fyllt 8 månader. Det är dags att fundera över hennes yrkesbana. Det ska grundläggas i tid, resonerar Ellenföräldrarna och lägger pannorna i djupa tänkarveck.

- Boxare, hävdar Ellenmamman, med tanke på Ellenbebisens enorma styrka.
- Kanske till och med thaiboxare, fortsätter hon, eftersom bebisbenen sparkas hårt.

- Gräsätare, kontrar Ellenpappan, som vurmar för det biologiska i livet, och det har dessutom visat sig att en av Ellenbebisens favoritsysselsättningar är att smaska i sig grässtrån.

- Men ingen blir fet av att äta gräs, säger Ellenmamman bekymrat och tänker på de våldsamma fyrverkerispyor som blev resultatet av gårdagens grästuggande.

Och fet är ju inte något som kännetecknar Ellenbebisen direkt, så en karriär som herbivor (växtätare med ett finare namn, Ellenmamman vill ju gärna få nytta av sina högskolepoäng i zoologi någon enda gång i livet), känns som en dålig idé.

- Vad sägs om provsmakare då, spekulerar Ellenpappan vidare.

Inte så dumt, med tanke på Ellenbebisens omedelbara respons på maträtter som de hurtfriska Ellenföräldrarna presenterar för sin avkomma. Gårdagskvällens provsmakning av hemmagjord havregrynsgröt med finrivet äpple lär gå till historien. Att ett barn på blott åtta månader kunde uppvisa så många äcklade miner trodde man inte. Hon krönte det hela med att klökas rejält vid den tredje skeden vi trugade i henne. Om det beror på havregrynsgrötens allmänna äcklighet (se Semper et al, Journal of clinical baby eating, 2004), eller Ellenmoderns kokkonst står skrivet i stjärnorna.

Under tiden är Ellenbebisen obekymrad om sina framtida karriärvägar. Hon har nämligen redan valt. Hon ska bli VVS-ingenjör.


"Jag älskar termostater!"

4 kommentarer:

Irene sa...

Jag tror hon blir hunddomptör! Med tanke på hur intresserad hon är av Huliganen alltså. Möjligen VVS-ingenjör med hunderi som extraknäck.

Vad beträffar havegrynsgröt tog det mig drygt 50 år att förlika mig med det, så det är inte helt kört på klisterfronten vill jag påstå.

Anonym sa...

Helt rätt, börja utöva ett lätt tryck mot Ellenbebisen redan nu angående framtid och karriär så ska du se pressen i gymnasieåldern är tillräckligt stor för att hon ska förvandlas till ett högpresterande, superduktigt och jasägande nervvrak. Imponeras av er framförhållning! Vill du kan jag komplettera med förmanande föreläsningar om vikten av att Alltid Prestera när hon blivit tillräckligt gammal för att förstå hela meningar kopplade till varandra.
/Linnéa

Anonym sa...

Ge mig något GOTT att äta någon gång, då, så kommer jag inte att spottas och kaskadvomera. Bullar, till exempel, ser gott ut. Varför får jag aldrig det?

/Ellenbebisen,
med viss hjälp av Petrus

Angela sa...

Huvudsaken är väl att Ellenbebisen fortsätter vara söt, även när hon blivit stor. Och med tanke på hur otroligt söt ungen är nu, så lär det nog inte bli några större problem. Frågan är bara var i all fridens namn hon har fått det ifrån :-)?!