lördag 15 maj 2010

Välkommen till familjen Glufs-Glufs!

Ellenmammans familj är en fikarfamilj av stora mått. På alla bilder vi har av oss själva, från 70-talet och framåt äts det. Vilket också märks på midjeomfånget på åtminstone tre femtedelar av familjen. Min broder är helt avvikande och har vägt samma ynkliga mängd kilon sen högstadiet.

Ta en tur i Ellenmammans familjealbum: Det äts vid små campingbord utanför ett sunkigt mörkblått tält, det fikas på filtar i naturen, det glufsas på verandor och i matsalar. Säg en plats, var som helst i Sverige (söder om Dalarna) och Ellenmammans familj har ätit där.

Och nu börjar Ellenmamman märka att trenden håller i sig till nästa generation. I full fascination över att Ellenbebisen numera kan få i sig uppemot tio teskedar (svindlande, eller hur?!) av gröt, morotspuré eller mosad banan, åker kameran fram i stort sett varje dag.

Så varmt välkommen till familjen Glufs-Glufs, Ellenbebisen!

6 kommentarer:

Maria Weber sa...

Väldigt lik mor sin! Söt.

marina sa...

Sööööt som socker är hon!!!!

Anonym sa...

Lyxigt med bebis som äter :)

/Emily

Kontratrend sa...

Haha, är det inte ganska normalt det där; att äta när man ska vara social? Jag tror det äts och glufsas rätt mycket i vårt familjealbum också.
Ellen är supersöt - men ännu sötare utan kladdet i ansiktet :)

Anonym sa...

Om inte min son varit född på forntiden och således avbildad på gammaldags pappersfoton, skulle jag ha kontrat med en bild där han sitter i pastagrytan på köksbordet och proppar i sig av spagettin!

Min glufsglufsfamilj har snarast ätit överallt i hela Europa, söder om Dalälven. Mat är ändå ett underbart glädjeämne tre gånger om dagen! Vad ska man annars göra när man umgås?

/Petra

Annika sa...

Mötte nyss maken din utanför matbutiken. Jättekul - men varför hade han inte gullungen med sig? Hade gärna gosat lite :-) ! Kram Annika