fredag 4 februari 2011

Ordlista enligt Ellenbebisen

Följande ord kan världens mest begåvade och fantastiska avkomma nu, 13 månader gammal:
- Pappa [Pa:pa]
- Titta [Titta]
- Klocka [Kåcka]
- Kråka [Kåka]
- Gurka [Gu:ka]
- Kaka [Kaka]
- Öra [Ö:ja]
- Häst [Est]

Ja, det var den listan det. Vän av ordning kanske lägger märke till att ordet Mamma fortfarande inte är med på listan?

Nåja, vem hänger läpp över något sådant?! Inte Ellenbebisen i alla fall!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Man blir lite nyfiken på kråka, tycker jag. Även om Ellenbebisen är osedvanligt genial och kommer att få samtliga Nobelpris, ett efter ett, så undrar man om ordet kråka verkligen används om kråkor, eller om fåglar, eller vid mer - ja naturligtvis inte slumpmässiga tillfällen, men mer KREATIVA tillfällen? På ett så att säga mer diversifierat sätt.

Min son kunde vid tre års ålder säga, bland mycket annat, intertextuell, arte povera och hexameter. Jag undrar om han minns ett enda av de orden idag.

/Petrus

Kristin sa...

Vilken underbar bild! Och vilket geni till barn! Sa roligt att hon kan sa manga ord redan, även om hon tydligen vill spara pa det viktigaste lite till...
Kram till er alla!
Kristin

Irene sa...

Men hur går det med ordet "västgötaspets" då? Eller "mormorsrutor"?!

Bitte sa...

Alltså intertextuell? Och mormorsrutor känns väl onödigt. Skicka hit henne så ska jag lära Ellenbebisen VIKTIGA ord: månadspeng, texempel. Kråka är väl bra men har hon verkligen nytta av det? Barolo, däremot! Märkesjeans! Uttryck som "alla har/alla får" behöver hon inte lära sig, det kommer per automatik, jag lovar.

Anna-Karin sa...

Jag är så tacksam över mina vänner. Var annars hade en förvirrad småbarnsförälder kunnat insupa all denna pedagogiska kunskap?

Petrus, det känns bra att du hjälper mig sätta standarden. När man har en sådan här genialisk unge är det svårt att veta hur man ska utmana hennes intellekt. Men att sätta in ordet intertextuell korrekt i en mening vid tre års ålder, det är onekligen ett bra mål. (Själv kunde jag säga kylskåp på ryska när jag var fem, och vilken NYTTA jag haft av det!)

Kristin, visst är hon fantastisk?! Såväl utseende som humör tyder onekligen på att hon är bortbytt. Jag lider med den familj som har vår feta, närsynta unge med dåligt humör.

Irene, det är värre med vätte. Jag hade ju tänkt mig att hon skulle säga beardis först, så att vi kan utgöra en enad front mot Ellenpappan...

Bitte, jag tror du har en poäng. Just märkesjeans och "alla andra får ju" har jag en viss känsla av att det kommer att komma av sig självt, utan träning. Hipp hurra.

Moster Måne sa...

Kompisens dotter, lilla E, hade jag stora planer för, ordmässigt, från den dag den stolta modern visade upp henne. Fråga mig inte varför men jag tyckte det kändes viktigt att lära vegetarianens dotter ord som boeuf bourguignon... Och hur gick det då? Njae... inge vidare - hon var så otroligt insnöad på mer konkreta saker. Som hjälmar, bollar, bokstaven A och en söt liten pojke på en bild i IKEA-katalogen.