söndag 17 oktober 2010

Precis som andra barnfamiljer

Jaha, så var man precis som alla andra småbarnsföräldrar. Om jag någonsin närt en förhoppning om att vara unik är den definitivt tillintetgjord nu. Jobblivet har åter börjat för Ellenmamman och hon tycker givetvis det är jätteroligt att jobba. Hon gäspar sig igenom dagarna och försöker hålla sig vaken ända till bussen går hem. Precis som alla andra småbarnsföräldrar känner hon sig sällan riktigt pigg, och nu börjar hon förstå varför småbarnsföräldrar faktiskt är så tradiga. Precis som hon tänkt att hon inte skulle bli själv.

Minuterna med Ellenbebisen känns dyrbara och när man lämnar hemmet 06.20 och kommer hem 17.00, vilket innebär tre timmar innan Ellenbebisen somnar för natten - då är man inte sugen på att göra något annat än att gosa med Ellenbebisen. Ellenmamman tackar vänligt nej till alla efterjobbaktiviteter, och det är med stor viljestyrka hon tar sig till stallet och den jätteroliga hästen.

Spiken i kistan är att Ellenmamman och -pappan planerar att ge en fotokalender till vareviga släkting som någonsin funnits. Hur medelsvensson är inte det? Och det värsta av allt: vi gillar det!

Att dagens oktoberbild gick om intet var förstås en miss i beräkningarna. Ellenbebisen somnade omedelbart efter att vi applicerat henne i vagnen och hurtigt traskade mot lönnlöv i sprakande höstfärger. När hon äntligen vaknade började vi desperat spana efter lämpliga oktoberfotofonder, men då tog kamerabatteriet slut. Ja, så går en dag från våra liv och kommer aldrig åter, som en medelsvensson skulle säga.

2 kommentarer:

Krutrut-Lisa sa...

En sån där kalender, det är guld värt & hemskt uppskattat. Hur nörderi det än kändes innan man skaffade hund... nej barn var det ja ;-).

Funderar nu hur fanatiskt hundmamman i mig kommer bli om det kommer en tvåbent rackare i framtiden. Gosh. Håll i hatten...

Kram LISA, RUT & GUNDA

Anna-Karin sa...

Lisa, själv är jag kattägare (i brist på hund) - och många gånger har en kattbild blivit julklappsadress. Det blir så snyggt om man skriver ut dem i sepiaton, river loss bilden lite snyggt och klistrar på svart kartong. Och sen skriver man bara God Jul på baksidan med guldpenna! Så jag vet allt om djur-accessoirer!