måndag 12 juli 2010

En tandlös historia

Ellenfamiljen har haft finbesök från Norrland i några dagar. Lilla Lovikka med tillhörande mamma och mamma-bekant har förgyllt tillvaron under sluttampen av Falsterbo Horse show och imponerats av den skånska medelhavsvärmen, dialekten på hoppläktaren och för all del även av Ellenbebisens uppenbarelse.

Lilla Lovikka är ca en månad yngre än Ellenbebisen och som den väluppfostrade bebis hon är, kunde hon ännu inte sitta - vilket Ellenbebis nästan kan - så Ellenföräldrarna kunde känna sig stolta över sin unges utveckling.

Ända tills Ellenmamman till sin stora förskräckelse upptäcker att Lovikka håller på att få en tand! Lovikkas mamma hade missat denna stora sensation, och det kändes förstås som ett litet, litet plåster på såren. Varför har nu inte Ellen fått tänder?! Vad är det frågan om?! Ellenpappan kom rusande för att se hur det ser ut i bebismunnen när en tand ska göra sitt genombrott, och sen sprang han vidare för att kontrollera Ellenbebisens mun. Det var helt tandlöst.


Tandlösa Ellenbebisen (mobilfoto).

Sen kom nästa bakslag för Ellenföräldrarna. I söndags struntade Ellenmamman i Falsterbo Horse Show och Ellenfamiljen gav sig av till stranden istället. Ellenbebisen var ett mönsterbarn och var glad över tilltaget. Ända tills Ellenmamman introducerade Havet. Då blev Ellenbebisen livrädd. Det här ser inte bra ut, tänkte Ellenföräldrarna besviket. Men så tröstade de sig med att det nog är normalt att små bebisar blir lite rädda för ett kallt hav med stora vågor i.

Och sen kom det ett sms från Lovikkamamman som nu åkt vidare via Halland på sin färd norrut. "Lovikka har badat i Kattegatt. Succé!" läste Ellenmamman och blev allt mer sammanbiten. Vad är det här för unge egentligen? Först kommer hon hit från Norrland, med feber och allt, och är GLAD hela tiden. Sen får hon en tand tidigare än Ellenbebisen och avslutar det hela med att gilla att bada i havet. Någonstans gick något helt galet.

Jag skyller på Internet. Hade det inte varit för detta digitala låtsasland hade jag aldrig kommit i kontakt med Lovikkas mamma. Så se upp därute, var på er vakt mot internetanvändare.


I balja går det minsann bra att bada.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, fy för internetvänner... de är riktigt läbbiga... ;)
Jag tror du kan vara lugn för Ellenbebisen ( som faktiskt knappt kan kallas bebis längre....) hon kommer ha tid för tänder och havsbad i sinom tid. Hon äter väl inte så mycket svårtuggad mat än så hon har nåt egentligt behov av tänder än? Och Neo tyckte inte alls om att bada när han var liten, inte ens i balja... Men det har släppt det med.. ;)

Irene sa...

I huliganfamiljen tycker vi att det där med havsbad är klart överskattat - så vi tycker att Ellenbebis visade prov på stor insikt när hon ratade dessa. Med eller utan tänder.

Anonym sa...

Jag pratade med Ellen om hennes val av livsstil när jag var på besök, och hon sa att hon inte är mycket för friluftsliv såsom bad, gymnastik såsom sittande eller fysiska prestationer såsom att få tänder. Istället fokuserar Ellen på sitt intellektuella liv, sa hon, och hon hoppas att kommande internetbebisar som kommer på besök är lagda mer åt det hållet. :)
/Petrus

Bellas Budoir sa...

Ha!
Lovikka dansar minsann inte tåspetsdans eller andra mer finkulturella saker. Något Ellenbebisen gör med gracil precision och dessutom med perfekta pliéer. I övrigt har Ellenbebisen, förutom en perfekt mamma, en perfekt pappa och ett mycket vackert hem, något Lovikka inte har något av. Men nu har inte jag tid med er längre för jag måste träna Lovikka på "sitt".

Tack för allt, underbara ni!!