onsdag 21 april 2010

Gör-det-själv: huvudvärk

Följ denna enkla instruktion och du kan bli lycklig ägare till en praktfull huvudvärk!

1. Inled dagen med dåligt humör. Kanske är du irriterad över att alla dagar liknar varandra, med bebisskrik, promenader, sömnbrist och grusade planer. För att bryta tristessen, beslut dig för att åka en tur till den akademiska bonnahålan, Lund.
2. Applicera bebis i bilbarnstol, vik ihop vagn och stuva in den i bagageutrymmet (och få smutsfläckar på de enda jeans som passar medan du gör det), och släng in fullmatad skötväska.
3. När du kört ca 3 minuter, gläd dig åt att bebisen börjar illvråla. Hela vägen till Lund. Det innebär 20 minuters bebisskrik i baksätet medan du själv sitter i framsätet och svettas allt ymnigare.
4. Väl framme i Lund, irra omkring i ett p-hus som är felbyggt med alldeles för breda pelare som tar upp värdefullt utrymme. Svär över alla j*vlar som tvunget måste ha SUV:ar, som tar upp 2 parkeringsplatser. Reta gärna upp dig över hur miljöovänliga de är, och hur helt meningslösa de är, såvida inte ägarna bor mitt ute på en leråker. Vilket de väldigt sällan gör.
5. Lyft ut den genomsvettiga bebisen (de blir svettiga av att skrika tydligen) och lägg henne i vagnen.
6. Inträd i första anhalten - leksaksaffären där de säljer de där braiga nappflaskorna man bara måste ha enligt Barnmorskornas Fascistiska Förening. Norpa åt dig en flaska till det facila priset av 99 kr.
7. Sniffa utvärderande och ställ dig frågan om du trampat i världens största hundbajs, eller om bebisen bajsat ner sig.
8. Kom fram till att bebisen är den skyldiga.
9. Gå till kassan och betala. Fråga samtidigt om det finns toalett med skötbord, här i Lunds största leksaksaffär, som du nyss sponsrat.
10. Reta upp dig över svaret att det kostar fem kronor.
11. Stuva in dig själv, bebis, skötväska och handväska på toaletten.
12. Försök lägga bebisen på underlaget som kommer med skötväskan, samtidigt som du tar av bebisen ytterkläderna.
13. Fundera över när golvet på toan städades sist, nu när du måste sätta ner handväskan där, eftersom det inte finns en enda krok på toaletten.
14. Stressa upp dig över att bebisens fekalier är gröntonade. Något de inte varit sedan du ammade och åt grönmögelost en kväll.
15. Plocka ihop allt och gå vidare på din härliga promenad genom Lund.
16. Efter två kvarter: titta på klockan och inse att du måste hem igen, för att bebisen ska äta.
17. Gå snabbt inom ICA Malmborgs för att köpa lunch och kollidera med 786 pensionärer som inte kan flytta sig för en stressad småbarnsmamma med barnvagn.
18. Stuva in allt i Skodan igen och påbörja hemfärd.
19. Njut av bebisens illvrål hela hemvägen.
20. Grattis, du har nu en formidabel huvudvärk!

9 kommentarer:

Maria Weber sa...

Tack, du har gjort min kväll!

Irene sa...

Lugn, bara lugn! Rätt vad det är så kan du skicka henne på enklare ärenden själv. Hämta praliner till mor, till exempel.

Angela sa...

Testing, testing.

Kan det vara till någon tröst att det är så här det är att vara småbarnsförälder?

Anna-Karin sa...

Angela> nej, inte direkt. Det är lite som att lägga lök på laxen, strö salt i såren, måla en biskop, lägga en Lars och virka en flaggstång!

Kontratrend sa...

Om möjligt blir jag ännu mer avskräckt från att skaffa mig ett "småbarn"! Finns det nån fördel alls, förutom att de skiter mindre än hästar..?

Anna-Karin sa...

Otracompas> visst finns det fördelar, ett leende från Ellenbebisen och allt är glömt! <3

Lena sa...

skratt.. attans att man inte fick vara med och uppleva din dag ;-)

måste dock göra dig besviken, för jag har aldrig fått huvudvärk av att vara iväg med barnen. Inte ens när jag ger mig iväg båda två, en liten på drygt 2 månader och så den "stora" på 3,5 år.. dock så gäller det att ligga i för att hänga med i hennes tempo.. :-/ men båda två sköter sig och oftast så sover den lille hela tiden. Han vet knappt inte ens att vi är iväg!!!!

/myfairlady

Kristin sa...

Men kära du, vilken dag! Ellen är tydligen ännu för ung för att första tjusningen med en utflykt till Lund. Har varit med om liknande men tack och lov lyckats förtränga det. Det blir lättare sa smaningom - kanske inte heller mycket till tröst men sant. Be strong!

Anonym sa...

Glädjen stod högt i tak hemma hos Ellenmamman.

Vilsam semester i Uppsala ordineras å det bestämdaste. Jag tar hand om nästan allt, om uppgörelsen är att du tar hand om dina egna fekalier.