onsdag 15 december 2010

Inredningsfantasier

Som om inte en småbarnsförälder har nog att göra med heltidsjobb, vårdande av relation, Ellenbebisaktiviteter, sömnbrist, Ducattid och pendling - självklart när Ellenmamman en våt inredningsdröm. Ellenmamman och -pappan funderar på hur hallen i Casa Ellenbebis ska gestalta sig. Det har de funderat på i tre år.

Första impulsen var Jugend. Casa Ellenbebis uppfördes 1895 och jugendstilen kändes som att den skulle kunna passa in. Sedan skådade Ellenmamman underbara vit/silvriga tapeter och svängde om i fråga om tapetval. Ellenpappan är lite mer svårvänd (tänk Titanic) och hängde kvar i Jugendepoken.

I helgen åkte Ellenfamiljen till Colorama i Veberöd där världens bästa färg/tapetrådgivare jobbar. Denna underbara dam har mer eller mindre bestämt alla våra färger och tapeter vi hittills valt till huset. Hon är ett sant inredningsgeni, utan att ens vara på plats i huset! Den enda färg hon inte hjälpt oss välja är också den Ellenmamman är mest missnöjd med. (Det var Ellenpappan som insisterade på färgen Lady Vanilj och han fick ivrigt medhåll av en okunnig färgförsäljare i Lund.) Nåväl, uppdraget för Ellenfamiljen var att sätta sprätt på några bonuscheckar som löpte ut vid årsskiftet och några rullar barntapet beställdes som fondvägg i Ellenbebisens framtida rum. (Undrar om hon kommer att tycka den är fin när hon är 12? Det är väl vid den åldern Ellenmamman släpper iväg henne till ett eget rum på andra sidan korridoren.)

På färgaffären hittade Ellenmamman sin drömtapet. I ärlighetens namn ska väl erkännas att Ellenmamman ofta hittar sin drömtapet. Men det är väl bra att man är flexibel?!

Vad säger ni om denna fantastiska tapet i hallen? Lite Jugend, men ändå nyskapande. Amy Butler har gjort tapeten.

1 kommentar:

Irene sa...

fin tycker jag! Och eftersom den är så pass "jugendig" så borde den kanske även falla maken på läppen?